Vårutflykt med årsmöte 2019

Över en halv miljon i stipendiesumma och högt medlemsdeltagande, båda rekord, vid Fruntimmerssamfundets årsmöte

En vacker vårdag, lördagen den 18 maj, hade 110-talet medlemmar i Fruntimmerssamfundet i Visby lockats att delta på den årliga utflykten. Den bjöd på en spännande blandning av aktiviteter och naturupplevelser.

I Halla hade sockenföreningen ordnat förmiddagsfika på Hembygdsgården och vi njöt av läckert hembakat kaffebröd medan vi informerades om Hembygdsgårdens positiva uppsving. Vid nästa anhalt, Gotlandsgårdens Konfektyr, berättade Ann-Charlotte Larsson om konfektyrtillverkningen där och naturligtvis gavs möjlighet till inköp av de goda chokladpralinerna. Färden fortsatte till Närsholmen där vi långsamt åkte runt så att vi vilsamt kunde njuta av det vackra och säregna naturområdet.

Väl framme vid Strandakar blev det rusch till buffé och vinbar medan vi samtidigt fick lyssna till ägarinnan som berättade om restaurangens historia. Efter den goda lunchen leddes årsmötesförhandlingarna proffsigt av ordförande Siv Langenstam.

Fyra

För engagemang och arbete avtackades styrelsemedlemmarna Gunilla Niklasson och Caroline Nygren tillsammans med revisorerna Ingegerd Holmström och Marianne Nyström samt från valberedningen Gärd Arenvi och Birgitta Palmgren.
Två nya styrelsemedlemmar, Christina Thomsson och Ingrid Boström, valdes in.

Gunilla Niklasson, Christina Thomsson, Caroline Nygren och Ingrid Boström avtackas eller välkomnas (se referat).

Listan på årets välmeriterade stipendiater presenterades av Anna-Britta Hoppe. I år delar 74 kvinnliga gotländska studenter på rekordhöga 547 000 kronor. Fruntimmerssamfundet fortsätter med stolthet traditionen att årligen dela ut generösa stipendier till kvinnliga studenter för fortsatta studier och utbildning. Årets lista visar åter prov på de gotländska kvinnornas genuina studieintresse och ambition medan de tidsenliga och varierande studievalen lovar gott för framtiden.

På Jonas Växthus, sista anhalten, möttes vi av en prunkande blomsterprakt. Mångfalden och färgrikedomen inspirerade gröna fingrar och lockade många att handla. Åter en lyckad utflykt i glad gemenskap med minnesvärda upplevelser för alla sinnen.

Text: Inga-Märit Köhler
Foto: Birgitta Gahne

Det blev en blomsterkö av medlemmarna på Jonas Växthus i När.

Jonas Växthus