Årsmöte 2021

ÄNTLIGEN ÅRSMÖTE FÖR FRUNTIMMERSSAMFUNDET I VISBY

Den 4 september 2021, en sensommardag med värmande sol och det blåaste hav, träffades ett 70-tal medlemmar i Fruntimmerssamfundet på Fridhem. Äntligen, efter 18 månader av isolering, kunde vi ses igen. Programmet bestod av årsmötesförhandlingar i Stallet följt av en fikastund i Villan. Vår ordförande Siv Langenstam välkomnade oss efter det långa uppehållet och ledde oss professionellt igenom dagordningen, en ovanligt lång lista beroende på 2 års redovisning.

Verksamhetsberättelsen presenterades av sekreterare Helena Nygren som redogjorde för 2019 och 2020 års aktiviteter samt om stipendier och bidrag. Under 2019 delades 101 500 kronor ut till varierande evenemang, diverse bokbidrag samt studieresa för Gotlands Folkhögskolas textil/design elever. Summan var 2020 betydligt lägre, 16 500 kronor, beroende på pandemins begränsningar. Skattmästaren Anja Andersson redogjorde sedan för årens positiva ekonomi.
Valberedningen presenterade styrelsekandidaterna som resulterade i omval av hela styrelsen. Dessutom invaldes två adjungerade styrelsemedlemmar, Eva Eld och Maj-Britt Henriksson. Ett beslut baserat på att mycket arbete väntar inför planering och genomförande av 200-årsjubileets firande 2023.

Anna Britta Hoppe, ordförande i samfundets stiftelse, presenterade verksamhetsberättelsen och redogjorde för de årliga stipendierna. År 2020 delade 100 stipendiater på 502 000 kronor och 2021 fick 79 stipendiater dela på rekordsumman 623 000 kronor. Anja Andersson informerade att stiftelsens ekonomi fortsätter vara god vilket bådar gott för gotländska studentskor i framtiden.

Efter årsmötet bjöd samfundet medlemmarna på, i stället för underhållning, kaffe med smörgås och kaka i Villan. En uppskattad stund av samvaro, vilket märktes då sorlet var högt och glatt. Tror vi alla inser, efter isolering och restriktioner, hur viktig den sociala biten är för vårt välmående. Nu ser vi fram emot höstmötet som är planerat vecka 48. Information kommer att sändas ut i god tid.

Glada medlemmar njöt av gemenskap och gott fika i den vackra miljön.

Årsmöte 2021