Höstmöte med årsförhandlingar 2019

Julstämning på Fruntimmerssamfundets höstmöte 2019

Västerhejdes Bygdegård lyste välkomnande den 28 november då ca 100 medlemmar i Fruntimmerssamfundet samlades för det årliga höstmötet. Julstämningen förhöjdes av gran och adventsstakar samt vackert dekorerade bord i julens färger. Medlemmarna hade också anammat jultemat via en variation av röda kreationer och juliga huvudbonader prydde många. Glögg och snittar hjälpte till att skapa en glad och förväntansfull stämning.

Årsförhandlingarna sköttes som alltid galant och effektivt av ordförande Siv Langenstam. Hon rapporterade om ekonomin, den nya hemsidan som skall vara färdig under våren samt om kommande program (Fruntimmers café den 7 mars och årsmöte/utflykt i slutet på maj). Inga nya medlemmar togs in i år men mer information om nästa års inval kommer under våren. Hon avslutade med att tacka styrelsen för gott samarbete.

Julbord

Sedan väntade ett härligt julbord åter ordnat av Kökett som nu i många år lagat maten till våra årliga träffar och alltid med nöjda medlemmar. Buffén var inbjudande och frestade med ett stort och varierat urval av kalla och varma rätter. Några snapsvisor hördes till sillen och alla tycktes mätta och belåtna.

Musik

Innan kaffe och lockande desserter framförde sånggruppen Four Ever ett program a cappella bestående av en blandning av Manhattan Transfer, amerikansk folkmusik och andra kända ”hits”. Repertoaren består, enligt deras utsago, mest av musik pre-1970. Detta passade oss fruntimmer alldeles utmärkt. Efter kaffet underhöll de oss med mer julbetonad musik, välkända sånger men framförda i annorlunda format. Mycket uppskattat att få lyssna på deras fantastiska stämsång och härliga svängiga arrangemang.

Dessert

Dessert

Det populära och uppskattade lotteriet avslutade kvällen. Presentbordet med ett överflöd av färgglada och spännande paket spred en känsla av julafton. De som dragit en vinstlott hade svårt att välja bland allt som lockade. Men vinst eller inte, åter en lyckad afton med trivsel och gemenskap.

Text & Foto: Inga-Märit Koehler