Vårutflykt med årsmöte 2018

Stipendier, kulturhistoria, glasblåsning och choklad – en härlig blandning
på Fruntimmerssamfundets årsmöte.

I strålande sol gjorde lördagen den 19 maj 2018 70-talet medlemmar i
Fruntimmerssamfundet i Visby sin årliga vårutflykt.
Det blev en fin kombination av nytta och nöje med årsmöte och stipendieutdelning,
spännande utflyktsmål och trevlig samvaro.

Fårö

Efter en kaffepaus vid Roma Kungsgård fortsatte färden österut. I Katthammarsvik besökte vi i snabb följd Elim kapellet, Albatross museet och Flyktingkällan.
De kunniga guiderna P-O Sahlberg, Erik Hoffstedt och Sven Norberg (i den ordningen) gav intressanta och fängslande presentationer av de varierande platserna.

På gamla caféet i Katthammarsvik, numera chokladfabrik, berättade Thomas Wallin initierat om kakaobönans väg till god choklad, med möjlighet att både smaka och inköpa.

Choklad

bygdegården i Gammelgarn väntade en lockande och vårlig lunchbuffé. Årsmötesförhandlingarna leddes av ordförande Siv Langenstam och skattmästare Anja Andersson informerade om ekonomin.
Avgående styrelsemedlemmen Torgerd Pettersson avtackades för sitt arbete och engagemang och två nya styrelsemedlemmar valdes in, Anne Melin och Birgitta Gahne.
Listan på årets välmeriterade stipendiater presenterades av Anna-Britta Hoppe. I år delar 70 kvinnliga gotländska studenter på 409 000 kronor. Medlemmarna är stolta över att bevara traditionen med utdelandet av generösa stipendier som hjälper kvinnliga studenter till fortsatta studier och utbildning.
Listan är åter ett bevis på mångsidig kompetens och ambition hos gotländska kvinnor vilket känns positivt för framtiden.

Efter lunchen hann vi med ett besök på glasstudion Big Pink i Norrlanda. Ägaren och glaskonstnären Jennie Olofsson är en tidigare Fruntimmersstipendiat och det var därför extra roligt för oss att besöka henne. Hon gav en engagerad och entusiastisk presentation av sin vackra glaskonst. Några medlemmar fick chansen att prova glasblåsning, något svårare än man kanske trott. En lång och händelserik dag, en lyckad utflykt i glad gemenskap och med härliga upplevelser för alla sinnen.

Vårutflykt

Text: Inga-Märit Koehler
Foto: Siv Langenstam
12 juni, 2018