Höstmöte 2016

Mångfald på Fruntimmerssamfundets höstmöte

Det var en förväntansfull skara som samlades i nya Donner Event, en stor lokal med mycken rymd och luft på Mellangatan 9 i Visby.
Det var den 1 december 2016 och vi hade sett en massa snö komma och försvinna under november, den här kvällen var det lite gråkallt ute, men ingen snö.

Mångfald kan definieras som allt som gör oss människor unika. Men ibland så stöter det betydelsefulla ordet på motstånd och myter. Därför var mångfald årets tema på höstfesten anordnad av Fruntimmerssamfundet i Visby. På Oskarsdagen 1 december, helt enligt stadgarna, samlades över 150 glada och förväntansfulla medlemmar i den fina festlokalen Donners Event för att fira. Temats positiva syfte anammades av medlemmarna som gjorde sina egna tolkningar av ordet vilket resulterade i en färgglad och god stämning genom kvällen.

De vackert dekorerade borden ökade den muntra feststämningen när vi samlades för en välkomstdrink och en stunds mingel. Det gav oss chans att beundra varandras färgrika kombinationer av vackra sjalar, hattar och smycken. Ordföranden Siv Langenstam hälsade oss sedan välkomna samt tog oss skickligt och effektivt genom mötets olika punkter och skattmästaren Anja Andersson informerade om ekonomin som i hennes kompetenta händer i vanlig ordning var god.  I år valdes inga medlemmar in men 20 nya kommer att tas in hösten 2017 och listan är redan fulltecknad.

Redan efter den goda kajpsoppan fick vi njuta av gruppen Kummin som bestod av 5 duktiga sångare, musikanter och underhållare. De bjöd på ett mycket varierat program med repertoar från Evert Taube till Gotlands egen Allan Nilsson. Programmet togs emot med stor förtjusning, flera extranummer och en härlig julmedley som avslut. Huvudrätten var efterlängtad när den sedan serverades men väl värd att vänta på. Kökett bjöd som vanligt på en vällagad och välsmakande meny och stämningen blev hög kring borden.

Underhållningen för kvällen var gruppen "Kummin", där de flesta medlemmar kom från Sudret.
Fioler, dragspel, bas och fina sångröster framförde Taube-visor, Allan-Larsson texter, svängiga,
amerikanska bitar och slutligen några julsånger.
Kummin

Temat för kvällen var "Mångfald" och det kunde man se på olika sätt. Olika färger,
material i kläder, dukning mm.
Bord

Deltagare

Blommor

Den trevliga kvällen avslutades med det alltid populära och uppskattade lotteriet. Prisbordet lockade med många färggranna julpaket och lottköpare med tur fick en tidig julklapp. Men med eller utan lotterivinst tycktes alla eniga om att kvällen varit lyckad, full av gemenskap och många glada skratt, allt i mångfaldens tecken.

En av kvällens begivenheter var lotteriet med massor av vinster. Men vad skulle man välja, när man vunnit? Svårt...
Val

Val

Så avslutades en väldigt trevlig kväll med några tack, till ordförande, kökspersonal och styrelse.

Kassören Anja Andersson tackar styrelsens ordförande Siv Langenstam.

Tack

Ett par ur kökspersonalen.

Tack

Text: Inga-Märit Koehler

Foto: Ann-Britt Magnusson